HSKG Cupissa kisaillaan hyvässä hengessä ja pilke silmäkulmassa HSKG:n 10-vuotisen taipaleen kunniaksi.

Kokoa vaikka melontaseurastasi tai kaveriporukastasi joukkue ja ilmoita se saapuessasi HSKG:hen tai etukäteen lähettämällä joukkueen tiedot osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Voit myös ilmoittaa halukkuutesi liittyä johonkin joukkueeseen saapuessasi HSKG:hen tai etukäteen, jolloin järjestäjät kokoavat joukkueen osallistujista. Vielä viikonlopun aikana joukkueita voi muodostaa ja vajaaseen joukkueeseen voi rekrytoida lisää jäseniä. Jäseniä voi vaihtaa kisan alkuun asti. Joukkuetta ilmoittaessasi kerro seuraavat asiat; joukkueen nimi, huuto, jäsenet, kapteeni/yhteyshenkilö).

Tule kannustamaan joukkueita, jos et itse osallistu jännittävään kisaan.

Säännöt

Joukkueita on enintään kymmenen. Joukkueeseen kuuluu:

  • viisi jäsentä, jotka osallistuvat HSKG:hen
  • joista vähintään yksi on nainen ja
  • joista ainakin yksi on harrastanut melontaa alle kolme vuotta.

HSKG:n kouluttajat eivät saa osallistua kisaan.

Kukin joukkue valitsee yhteyshenkilön keskuudestaan ja keksii joukkueelle vetävän nimen ja huudon. Yhteishenkilö ilmoittaa joukkueen tiedot osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Järjestäjät valitsevat kilpailuun kuusi tehtävää alla listatuista tehtävistä nro. 1-10 sekä niiden suoritusjärjestyksen. Tehtävät ovat kaikille joukkueille samat. Joukkue, joka on ensimmäisenä suorittanut kaikki tehtävät, on voittaja.

Kuhunkin tehtävään osallistuu kustakin joukkueesta kaksi jäsentä. Jokainen osallistuu kahteen tehtävään, mutta eri parin kanssa. Viimeiseen tehtävään osallistuu koko joukkue.

Joukkueet ja sen jäsenet hankkivat itse tarvittavat kajakit, kajakkimelat, melontaliivit, kypärät, hinausvyöt ja katkaisuveitset. Järjestäjät hankkivat muut varusteet.

Tehtävät

1. Kilpa-ajovaunut

Poiju kierretään siten, että kajakit ovat vierekkäin, keulat eri suuntiin. Kumpikin meloja istuu takakannella, toinen jalka omassa kajakissa ja toinen jalka toisessa kajakissa. Toinen meloo eteenpäin ja toinen taaksepäin.

Varusteet:

2 kajakkia

2 kajakkimelaa

melontaliivit

kypärät

2. Hauska käännös

Toinen meloja kiertää poijun myötäpäivään ja toinen vastapäivään. Toinen meloo inkkarimelalla ja toinen kajakkimelalla. Meloja vaihdetaan kaarteen puolivälissä. Kaarteessa saa meloa vain sisäkaarteen puolelta.

Varusteet:

2 kajakkia

1 avokanoottimela

1 kajakkimela

melontaliivit

kypärät

3. Molemmat kaatuvat

Toinen meloja kiertää poijun myötäpäivään ja toinen vastapäivään. Melojat kohtaavat kaarteen puolivälissä, jolloin molemmat kaatuvat. Matka jatkuu kun melojat ovat takaisin kajakeissaan.

Varusteet:

2 kajakkia

2 kajakkimelaa

melontaliivit

kypärät

4. SUP-lautailijan hinaaminen

Kajakkimeloja hinaa poijun ympäri SUP-lautailijan, joka seisoo laudalla. Hänellä voi olla mela mukana.  Hinausköysi kiinnitetään lautaan, jos se on mahdollista.

Varusteet:

1 kajakki

1 SUP-lauta

1 kajakkimela

1 SUP-mela

melontaliivit

kypärät

hinausvyö ja katkaisuveitsi

5. Avokanoottimelonta

Poiju kierretään kaksikkokanootilla. Menomatka melotaan eteenpäin meloen ja paluumatka taaksepäin meloen.

Varusteet:

1 avokanootti

2 avokanoottimelaa

melontaliivit

kypärät

6. Pelastautuminen avokanootilla

Poiju kierretään kaksikkokanootilla. Kaarteessa melojat kaatavat kanootin siten, että se täyttyy vedellä. He nousevat siihen takaisin ja jatkavat matkaa.

Varusteet:

1 avokanootti

2 avokanoottimelaa

melontaliivit

kypärät

7. Peukalokyyti

Melojat kiertävät poijun yhdellä kajakilla. Käytössä on vain yksi mela, josta molemmat melojat pitävät kiinni molemmilla käsillä koko ajan.

Varusteet:

1 kajakki

1 kajakkimela

melontaliivit

kypärät

8. ”Ajetaan me tandemilla”

Poiju kierretään yhdellä kajakilla siten, että toinen meloja istuu etukannella ja toinen takakannella. He katsovat vastakkaisiin suuntiin.

Varusteet:

1 kajakki

2 kajakkimelaa

melontaliivit

kypärät

9. Vapaamatkustaja

Poiju kierretään siten, että meloja hinaa tai kuljettaa toista melojaa. Roolit vaihtuvat kaarteen puolivälissä.

Varusteet:

1 kajakki

1 kajakkimela

melontaliivit

kypärät

10. Ankan metsästys

Melojat kiertävät poijun pienen muoviankan kanssa heittämällä sitä melalla. Melojat saavat koskettaa ankkaa vain melalla ja vain vuorotellen. Ei käsillä, ei kannella…

Varusteet:

2 kajakkia

2 kajakkimelaa

1 muoviankka

melontaliivit

kypärät

Lisäksi viimeisenä tehtävänä:

11. Loppuhuipennus

Joukkue tekee ihmispyramidin. Helpoin tapa on tehdä se nelinkontin polvet ja kädet maassa. Jos joukkue haluaa erottua muista, pyramidin voi tehdä seisoaltaan.


 

Työkalut

Asiakirjat

Henkilörekisteri