Hanko Sea Kayak Gathering on Suomen suurin merimelonnan koulutus- ja yhdessäolotapahtuma. HSKG tarjoaa kolme fantastista päivää Hangossa Tulliniemen rannalla 19.-21.8 2016.

HSKG Cupissa kisaillaan hyvässä hengessä ja pilke silmäkulmassa HSKG:n 10-vuotisen taipaleen kunniaksi.

Kokoa vaikka melontaseurastasi tai kaveriporukastasi joukkue ja ilmoita se saapuessasi HSKG:hen tai etukäteen lähettämällä joukkueen tiedot osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Voit myös ilmoittaa halukkuutesi liittyä johonkin joukkueeseen saapuessasi HSKG:hen tai etukäteen, jolloin järjestäjät kokoavat joukkueen osallistujista. Vielä viikonlopun aikana joukkueita voi muodostaa ja vajaaseen joukkueeseen voi rekrytoida lisää jäseniä. Jäseniä voi vaihtaa kisan alkuun asti. Joukkuetta ilmoittaessasi kerro seuraavat asiat; joukkueen nimi, huuto, jäsenet, kapteeni/yhteyshenkilö).

Tule kannustamaan joukkueita, jos et itse osallistu jännittävään kisaan.

Säännöt

Joukkueita on enintään kymmenen. Joukkueeseen kuuluu:

  • viisi jäsentä, jotka osallistuvat HSKG:hen
  • joista vähintään yksi on nainen ja
  • joista ainakin yksi on harrastanut melontaa alle kolme vuotta.

HSKG:n kouluttajat eivät saa osallistua kisaan.

Kukin joukkue valitsee yhteyshenkilön keskuudestaan ja keksii joukkueelle vetävän nimen ja huudon. Yhteishenkilö ilmoittaa joukkueen tiedot osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Järjestäjät valitsevat kilpailuun kuusi tehtävää alla listatuista tehtävistä nro. 1-10 sekä niiden suoritusjärjestyksen. Tehtävät ovat kaikille joukkueille samat. Joukkue, joka on ensimmäisenä suorittanut kaikki tehtävät, on voittaja.

Kuhunkin tehtävään osallistuu kustakin joukkueesta kaksi jäsentä. Jokainen osallistuu kahteen tehtävään, mutta eri parin kanssa. Viimeiseen tehtävään osallistuu koko joukkue.

Joukkueet ja sen jäsenet hankkivat itse tarvittavat kajakit, kajakkimelat, melontaliivit, kypärät, hinausvyöt ja katkaisuveitset. Järjestäjät hankkivat muut varusteet.

Tehtävät

1. Kilpa-ajovaunut

Poiju kierretään siten, että kajakit ovat vierekkäin, keulat eri suuntiin. Kumpikin meloja istuu takakannella, toinen jalka omassa kajakissa ja toinen jalka toisessa kajakissa. Toinen meloo eteenpäin ja toinen taaksepäin.

Varusteet:

2 kajakkia

2 kajakkimelaa

melontaliivit

kypärät

2. Hauska käännös

Toinen meloja kiertää poijun myötäpäivään ja toinen vastapäivään. Toinen meloo inkkarimelalla ja toinen kajakkimelalla. Meloja vaihdetaan kaarteen puolivälissä. Kaarteessa saa meloa vain sisäkaarteen puolelta.

Varusteet:

2 kajakkia

1 avokanoottimela

1 kajakkimela

melontaliivit

kypärät

3. Molemmat kaatuvat

Toinen meloja kiertää poijun myötäpäivään ja toinen vastapäivään. Melojat kohtaavat kaarteen puolivälissä, jolloin molemmat kaatuvat. Matka jatkuu kun melojat ovat takaisin kajakeissaan.

Varusteet:

2 kajakkia

2 kajakkimelaa

melontaliivit

kypärät

4. SUP-lautailijan hinaaminen

Kajakkimeloja hinaa poijun ympäri SUP-lautailijan, joka seisoo laudalla. Hänellä voi olla mela mukana.  Hinausköysi kiinnitetään lautaan, jos se on mahdollista.

Varusteet:

1 kajakki

1 SUP-lauta

1 kajakkimela

1 SUP-mela

melontaliivit

kypärät

hinausvyö ja katkaisuveitsi

5. Avokanoottimelonta

Poiju kierretään kaksikkokanootilla. Menomatka melotaan eteenpäin meloen ja paluumatka taaksepäin meloen.

Varusteet:

1 avokanootti

2 avokanoottimelaa

melontaliivit

kypärät

6. Pelastautuminen avokanootilla

Poiju kierretään kaksikkokanootilla. Kaarteessa melojat kaatavat kanootin siten, että se täyttyy vedellä. He nousevat siihen takaisin ja jatkavat matkaa.

Varusteet:

1 avokanootti

2 avokanoottimelaa

melontaliivit

kypärät

7. Peukalokyyti

Melojat kiertävät poijun yhdellä kajakilla. Käytössä on vain yksi mela, josta molemmat melojat pitävät kiinni molemmilla käsillä koko ajan.

Varusteet:

1 kajakki

1 kajakkimela

melontaliivit

kypärät

8. ”Ajetaan me tandemilla”

Poiju kierretään yhdellä kajakilla siten, että toinen meloja istuu etukannella ja toinen takakannella. He katsovat vastakkaisiin suuntiin.

Varusteet:

1 kajakki

2 kajakkimelaa

melontaliivit

kypärät

9. Vapaamatkustaja

Poiju kierretään siten, että meloja hinaa tai kuljettaa toista melojaa. Roolit vaihtuvat kaarteen puolivälissä.

Varusteet:

1 kajakki

1 kajakkimela

melontaliivit

kypärät

10. Ankan metsästys

Melojat kiertävät poijun pienen muoviankan kanssa heittämällä sitä melalla. Melojat saavat koskettaa ankkaa vain melalla ja vain vuorotellen. Ei käsillä, ei kannella…

Varusteet:

2 kajakkia

2 kajakkimelaa

1 muoviankka

melontaliivit

kypärät

Lisäksi viimeisenä tehtävänä:

11. Loppuhuipennus

Joukkue tekee ihmispyramidin. Helpoin tapa on tehdä se nelinkontin polvet ja kädet maassa. Jos joukkue haluaa erottua muista, pyramidin voi tehdä seisoaltaan.

HSKG-2017

Nick Cunliffe  BCU Level 5 Coach   www.kayakessentials.co.uk
James Stevenson BCU Level 5 Coach   www.adventureelements.com
     
Aino Kononen    
Anssi Nupponen NIL Instructor/Assessor   www.rollingkayak.fi
Anu Holm NIL Guide  
Ari-Pekka Korkeamäki BCU Level 1 Coach  
Aurelia Mäkynen NIL Guide  
Chris Thompson BCU Level 4 Coach  
Damijan Marin NIL Guide  
Eva-Lotta Backman-Winqvist  NIL Instructor/Assessor  elbaadventures.com
Juhana Rahkonen    
Jukka Aarnio    
Jyri Heilimo NIL Instructor/Assessor  
Kai Lindqvist NIL Guide  
Kai Koch    
Kari Ennola NIL Guide  
Kristian Vuorilehto NIL Guide  
Leo Rongonen NIL Guide  
Maare Heinikoski NIL Guide  
Mariel Jüssi    www.seakayakingestonia.com
Mika Björkman NIL Instructor/Assessor  www.melomalla.fi
Oscar Jüssi    www.seakayakingestonia.com
Panu Härmävaara    
Rene Valner BCU Level 2  Coach  www.seakayakingestonia.com
Renita Niemi  BCU Level 1 Coach  
Sami Mutanen NIL Guide  
Sanna Heikura    
Simo Ahtola NIL Guide  
Sixten Kerge BCU Level 2 Coach  
Taina Kinnunen NIL Guide  
Tatu Hirvonen    
Timo Sjösten    
Tom Lönnqvist NIL Instructor  
Tomi Kallio-Könnö    
Toomas Holmberg BCU Level 2 Coach  
Ulla Pellinen  BCU Level 2 Coach  

Perjantaina 18.8.2017 Hanko Sea Kayak Gathering avaa ovensa klo 16.00. Saapuessasi Tulliniemen rantaan, tule ensin ilmoittautumaan infopisteelle.

Saapuminen
Aja Hangon keskustan läpi pitkin Esplanaadia kohti Ulkosatamaa. Reitiltä löytyy myös HSKG kyltit.

Tulliniemen rannan takana on iso parkkipaikka-alue missä on ilmainen pysäköinti koko tapahtuman ajan. Huomioithan, että parkkipaikan tapahtuma-alueen välissä kulkee edelleen käytössä oleva junarata! Osallistujia on mukana noin 250 henkeä - pysäköi tiiviisti niin että kaikki mahtuvat ja ajattele ekologisesti; suosi kimppakyytiä!

Majoittuminen
Majoittuminen tapahtuu omissa teltoissa HSKG:lle varatulla alueella luonnonkauniissa Tulliniemessä. Huom! Alueelle ei ole mahdollista tulla asuntoautolla/-vaunulla.
Paloturvallisuuden takia telttojen väli pitää olla ainakin neljä metriä, mutta ei paljon 4 metriä enempää - jottei alue kasva liikaa.

Vesi ja ruokailumahdollisuudet
Paikan päällä on bajamajat sekä vesipiste, mistä saa juoma- ja tiskivettä. Tapahtuma-alueelle tulee myös kaksi ruokakojua mistä saa ostettua ruokaa. Alueella on kiellettyä tehdä avotulta. Osallistujat voivat valmistaa omia ruokiaan retkikeittimillä.
Jokaiselle jaettavasta info lehtisessä on Hangon alueen kartta mistä näkee ruokakaupat sekä ravintolat.

Varusteet
Ota mukaan hyvät ja kurssivalintoihisi sopivat varusteet; esimerkkinä hyvät melontavaatteet, vesitiivisti pakatut vaihtovaatteet, melontaliivi, kompassi, otsalamppu, hinausvyö, vesipullo ja eväät. Paikan päällä on tuote-esittelijöitä joilta voi tiettyjä varusteita testata kursseilla veloituksetta.

Varusteita voi vuokrata edullisesti mm. seuraavista paikoista:

Outward Bound Finland ry

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

**Voi toimittaa kajakin paikan päälle

Aavameri

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

**Voi toimittaa kajakin paikan päälle

Welhonpesä ja Bear & Water tulevat paikan päälle esittelemään varusteita, voit tiedustella lainaamista / vuokraamista etukäteen myös heiltä!

Huomioithan, että kypärän käyttö pakollista muutamilla kursseilla. Tarkista tarkemmat tiedot kurssiohjelmasta. Myös muilla kursseilla on kypärän käyttö suositeltavaa. Muista ottaa omasi mukaan!

Juhlaillallinen
Lauantai-iltana on tarjolla buffet tyylinen, erittäin täyttävä ja herkullinen juhlaillallinen kaikille osallistujille (hinta sisältyy osallistumismaksuun). Juhlaillallisen jälkeen melonta kansaa saapuu viihdyttämään bändi. Myös telttasaunat ovat lämpiminä koko illan!

Ohjelma & kurssit
Vuoden 2017 HSKG:n ohjelmasta voit valita 1,5h ja 3h kursseja sekä retkiä. Kurssit ja retket ovat vaativuudeltaan eritasoisia ja niiden aiheet vaihtelevat aina turvallisuudesta temppuihin. Kurssien ja retkien lisäksi tapahtuman aikana on monipuolista, maissa tapahtuvaa oheisohjelmaa, kuten joogaa, venyttelyä, melojan kuntopiiriä, pilatesta…

Ohjelmast löytyy taas Peuhuallas. Peuhuallas on omatoimiharjoitteluun mereltä varattu alue, jonne voi mennä kaverin kanssa vapaasti harjoittelemaan ja kokeilemaan melatekniikoita. Vertaisoppimisen lisäksi altaalla on mahdollisuus pyytää apua koutsilta. Pienikin vinkki voi auttaa ratkaisevan askeleen eteenpäin vaikkapa kevyempään eskimopyörähdykseen.

Saunateltat lämpenevät aina osallistujien niin halutessa!

Kirpputori
HSKG:ssa on myös perinteisesti vaihtopörssi/kirpputori! Tyhjennä kaapit ja tuo tarpeettomat melontaan liittyvät tavarat ja vaatteet HSKG:iin myyntiin!

Tuote-esittelijät
Paikalle saapuu tuote-esittelijöitä, kuten Welhonpesä ja Bear & Water, joiden tuotteita saa kokeilla. 

SOME
Ollessanne aktiivisia somessa, käytättehän häshtägiä #HSKG2017. Näin kaikki kuvat jäävät yhden häshtägin alle muistoksi. Päivien kulkua voitte seurata myös:
Twitter: NILFinland
Facebook: NIL Suomi
Periscope: NILFinland
Instagram: nilfinland

Lisätietoja

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tapahtumavastaava
Nea Kujala
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
050 348 7571

Ilmoittautuminen Hanko Sea Kayak Gathering -tapahtumaan

Ilmoittautumisjärjestelmä on nyt suljettu. Voit ilmoittautua tapahtumaan vielä paikan päällä.

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen ilmoittautumisesta. Vahvistussähköpostissa on mukana salasana, jolla voit kirjautua sivustolle ja ilmoittautua haluamillesi kursseille. Omaan ohjelmaan pääset käsiksi kirjautumalla sisään ja voit vaihtaa valitsemiasi kursseja (ei koske maksullisia kursseja) kätevästi vielä jälkeenpäin aina tapahtumaa edeltävään viikkoon asti! Huomioithan, että kursseille on osallistujakiintiöt ja aluksi jokainen osallistuja voi valita itselleen ohjelmasta neljä (4) kurssia. Näin varmistamme, että jokainen pääsee useammalle kurssille tapahtuman aikana. Voit ilmoittautua useammalle kurssille paikan päällä Hangossa!

Osallistumismaksu on 150€ ja se sisältää suomalaisten kouluttajien kurssit, oheisohjelman, juhlaillallisen sekä paikan leirintäalueella. Ilmoittautumisen yhteydessä voit valita myös ulkomaalaisten kouluttajien kursseja (30€) sekä HSKG 2017 tuotteen. Tapahtuman osallistumismaksu maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Alla tapahtuman rakenne. Tarkempi ohjelma tulee näkyviin ilmoittautumissivulle.

Perjantai 18.8.2017
16.00 Ilmoittautuminen paikan päällä avataan
18.30 Ensimmäiset kurssit vesillä
20.30-22.00 Avajaiset
21.30-23.30 Yöretket

Lauantai 19.8.2017
9.00 Kurssit vesillä alkaa
12.30-13.30 Lounas
13.30 Kurssit jatkuvat
19.00-00.00 Juhlaillallinen & Bändi

Sunnuntai 20.8.2017
klo. 7.30 Oheisohjelmaa
9.00 Kurssit vesillä alkaa
12.30-13.30 Lounas
13.30-15.00 HSKG cup & päätöstilaisuus

Vuoden 2017 HSKG:ssa on tarjolla uusia raikkaita sekä vanhoja varmoja kursseja. Kurssitarjonnasta voit valita 1,5h sekä 3h mittaisia kursseja. Tapahtuman aikana järjestetään lukuisia sisällöltään sekä vaativuustasoltaan erilaisia melontakursseja ja -retkiä, joissa aiheet vaihtelevat aina turvallisuudesta temppuihin.

Kurssien ja retkien lisäksi tapahtuman aikana on monipuolista, maissa tapahtuvaa oheisohjelmaa, kuten joogaa, venyttelyä, melojan kuntopiiriä, pilatesta, ravitsemusluentoa…jne!

Vuonna 2017 ohjelmassa on jälleen myös Peuhuallas. Peuhuallas on omatoimiharjoitteluun mereltä varattu alue, jonne voi mennä kaverin kanssa vapaasti harjoittelemaan ja kokeilemaan melatekniikoita. Vertaisoppimisen lisäksi altaalla on mahdollisuus pyytää apua koutsilta. Pienikin vinkki voi auttaa ratkaisevan askeleen eteenpäin vaikkapa kevyempään eskimopyörähdykseen.

Uutuutena ohjelmassa HSKG Cup, katso tarkemmat säännöt sivulta HSKG Cup ja ilmoita joukkueesi mukaan.

Pohjoismainen merimelonnan ohjaajayhdistys NIL Finland järjestää kymmenettä kertaa Hanko Sea Kayak Gathering -tapahtuman 18.-20.8.2017 Hangon Tulliniemessä.

Kuvia vuodelta 2016 löytyy tästä.

HUOM! Ilmoittautuminen on nyt suljettu. Voit kuitenkin ilmoittautua tapahtumaan paikan päällä infoteltalla. Maksu joka käteisellä tai laskulla. Hangossa nähdään.

Tapahtuma on suunnattu kaikentasoisille melojille ja se kokoaa yhteen laajan verkoston melonnan ammattilaisia, harrastajia sekä muita toimijoita, kuten tuote-esittelijöitä. Tapahtumassa on tarjolla innostavia, monipuolisia ja eritasoisia kursseja sekä oheisohjelmaa. Tapahtumassa pääset kehittämään itseäsi melojana sekä jakamaan omia kokemuksia muiden alan harrastajien kanssa!

Osallistumismaksu on 150€ ja se sisältää suomalaisten kouluttajien kurssit, oheisohjelman, juhlaillallisen sekä paikan leirintäalueella. Ilmoittautumisen yhteydessä voit valita myös ulkomaalaisten kouluttajien kursseja (30€) sekä HSKG 2017 tuotteen. Tapahtuman osallistumismaksu maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä.

HSKG 2017 ohjelma alkaa perjantaina 18.8.2017 klo 16.00 ja päättyy sunnuntaina 20.8.2017 klo 15.00.

Lisätietoja HSKG:ta koskien: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 050 348 7571

 

NIL Finland, föreningen Nordisk instruktörs licens för havspaddling arrangera nu för tionde gången paddlingssymposiet Hanko Sea Kayak Gathering 18-20.8.2017 vid Hangö Tullstrand.

Det populära evenemanget är med sitt stora kursutbud ett av de större havspaddlings evenemang i Europa. Kom med och utvecklas som paddlare och utbyt idéer tillsammans med andra ivriga paddlare.

Vi erbjuder kurser med hög kvalité åt paddlare på alla nivåer. I år satsar vi även på länge kurser, avslappnad gemenskap och andra liknande aktiviteter. 

Följ oss på Instagram @nilfinland och på Twitter @NILFinland

Vi ses!

  

Työkalut

Asiakirjat

Henkilörekisteri